Москва не би отказала среща между руския президент Владимир Путин и

...
Москва не би отказала среща между руския президент Владимир Путин и
Коментари Харесай

Лавров: Не бихме отказали среща между Путин и Байдън

Москва не би отказала среща сред съветския президент Владимир Путин и американския му сътрудник Джо Байдън. Това разгласи съветският външен министър Сергей Лавров. Той отхвърли спекулациите, че Русия обмисля да употребява нуклеарно оръжие и акцентира, че тя би го направила единствено в случай че е изправена пред неизбежна крах, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Лавров посочи, че съветската нуклеарна теория планува " ответни ограничения за да се предотврати унищожаването на Руската федерация вследствие на директни нуклеарни удари или потреблението на други оръжия, които пораждат опасност за самото битие на Русия ".

В изявление по телевизия " Россия 1 " дипломатът упрекна Запада, че популяризира спекулации за хипотетичните планове на Русия да употребява нуклеарно оръжие и прикани Съединени американски щати и техните съдружници да " проявят оптималната отговорност в обществените си изказвания " по тематиката.

На 21 септември съветският президент Владимир Путин изрази готовността си да употребява " всички налични средства ", с цел да отбрани съветската територия. Това негово изказване бе възприето като опит да принуди Украйна да спре офанзивата си по освобождаване на четирите окупирани територии ДНР, ЛНР, Херсон и Запорожие, които по-късно бяха присъединени към Руската федерация.

Лавров разгласи, че Вашингтон не е изразявал готовност за диалози с Москва

" Досега не сме получили никакви съществени оферти за реализиране на контакт ", разгласи той и добави, че Русия няма да откаже среща сред Путин и Байдън в границите на идна среща на Г-20.

В този подтекст АП цитира ръководителя на Държавната дума Вячеслав Володин, който през днешния ден съпостави украинския президент Володимир Зеленски с убития водач на Ал Каида Осама бин Ладен. Володин добави, че западните политици, които поддържат Украйна, " на процедура спонсорират тероризма " и " не може да има диалози с терористи ".

Зеленски нееднократно е призовавал международните водачи да разгласят Русия за терористична страна поради офанзивите против цивилни и военните закононарушения на украинска земя.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР